Живот след COVID

от пациенти, преживели инфекцията

НАШИЯТ МАНИФЕСТ

Нашето индивидуално и обществено здраве е нашето истинско богатство

Ние се борим за ограничаване на разпространението и премахването на инфекцията (COVID-19).

 

Ние се стремим да подобрим диагностиката и лечението на преживелите коронавирусната инфекция.

 

Ние работим за преодоляване на всяка форма на разделение в обществото, предизвикана от тази смъртоносна и опасна болест, която несъмнено предизвиква драматични ежедневни последици и трудности – за всеки един от нас, включително.

 

Ние, като общество, преминаваме през кризи и несигурност, за да намерим смисъл и бъдещо лечение, за да постигаме растеж в здравеопазването и икономиката като цяло.

 

Ние сме посветени на нашата безсрочна кампания с новa енергия и безкрайна отдаденост.

 

Нашето решение: Вирусът е безмилостен и не познава граници или континенти, не зачита човешките закони и не признава възраст, обществено положение или социален статус.

 

Независимо от борбата на света за овладяване и контрол върху вируса, само за 9 месеца коварният му път остави зад себе си над 1 милион погубени живота – невиждано бедствие в мирно време. Заразените до момента са над 33 милиона, а  размерът на икономическите разходи и загуби надхвърля 12 трилиона долара. Големи и непоправими са последиците върху здравето (1,2,3) – ние, преживелите COVID, ги изпитваме постоянно, а най-обикновените доскоро ежедневни действия сега са съпътствани от нови трудности. Все още е трудно да оценим сериозността и дълбочината на медицинските, икономическите и културните последици, въпреки че очевидно връщането към нормалния живот, какъвто го познаваме отпреди 2020 г., изглежда невъзможно. Сега е моментът за промяна – нека я постигнем заедно и умно, за по-устойчиво бъдеще.

 

Членове на инициативата: всички (без ограничения), които са съпричастни и искат да допринесат за мисията; силни личности с безспорен авторитет – постигнали върховете в културата, спорта, науката и политиката, но най-вече – нашите роднини и приятели, лекари и спасители и всеки, който е отдаден и готов да допринесе за другите и за себе си.

 

Всички членове са специално поканени да считат света след COVID като жива лаборатория за вдъхновение, научни изследвания, непрестанно търсене и източник на открития и съзидание.

 

Цели на инициативата: да се постигне траен баланс между необходимостта от ограничаване на пандeмията и запазване на икономическа виталност. От една страна е комбинацията от постепенното потушаване на пандемията, отслабването ѝ чрез прилагане на изобилие от ограничения, които намаляват цялостната активност, включително медицински мерки, повишено обществено внимание и последващо лечение; и от друга страна, реално намаляване на стопанската цена с цел запазване на постигнатите преди пандемията нива на икономиката.

 

Живот след COVID“ ще работи за подобряване качеството и удължаване на живота на пациентите, преживели инфекцията, като генерира ярък фокус върху пренасянето на икономическия живот на ново ниво на устойчивост и просперитет. Установяването и утвърждаването на модерен гъвкав подход към лидерството в постпандемичната ера на напреднала дигитална трансформация и технологична доминация е от решаващо значение за справянето с глобалните здравни предизвикателства. Промотирането и налагането на реална устойчивост в съвременните болнични услуги чрез задържане на най-добрите лекари и пренасянето на рутинната диагностична дейност на по-високи информационни и рационални нива е от ключово значение за инициативата „Живот след COVID“.

 

Прозрачност на финансиране: Произходът на всички дарения ще бъде щателно проучван и сумите ще бъдат използвани целесъобразно и пестеливо.